Nurkiću priznanje od Savjetodavnog vijeća za BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu organiziralo je virtualnu gala večer u čast dugogodišnjih prijatelja i pristalica demokratske Bosne i Hercegovine.

Ova 2020. godina je bila izrazito važna uzimajući u obzir da smo obilježili 25. godišnjicu genocida u Srebrenici kao i 25. godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je uz posredovanje SAD zaustavljen razorni, četverogodišnji rat u našoj zemlji.

Ove godine, kako prenosi Avaz, Savjetodavno vijeće za BiH je odlučilo odati počast američkom političaru i Vođi većinske kuće Stenyju Hoyeru, kongresnici Eddie Bernice, generalnoj direktorici Međunarodne komisije za nestale osobe Kathryne Bomberger, američkom marincu Emiru Hadžiću, kandidatu za gradonačelnika Sarajeva Bogiću Bogićeviću i našem proslavljenom košarkašu Jusufu Nurkiću.

Virtualnu gala večer je otvorio Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

“Dragi prijatelji, drago mi je da vas sve mogu pozdraviti večeras. Zbog pandemije koronavirusa, ova godina je bila izrazito teška za sve. Morali smo prilagoditi obilježavanja svih važnih datuma, ali nas to nije spriječilo da se i večeras okupimo”, rekao je Inzko.

Video poruku je poslao i kandidat za gradonačelnika Sarajeva, Bogić Bogićević. Na samom početku je istakao da je veoma počašćen ovogodišnjim priznanjem koje mu je dodijelio Savjetodavno vijeće za BiH. Osvrnuo se i na Dejtonski mirovni sporazum.

“Svi se slažemo da je vrijednost sporazuma to što je zaustavio krvoproliće i masovna ubijanja u BiH. Ali, da li je proizveo stabilan mir – ja mislim da nije”, zjavio je Bogićević.

Ovogodišnju virtualnu gala večer je zatvorio naš proslavljeni košarkaš Jusuf Nurkić, koji se obratio putem video-linka.

“Želim se zahvaliti svima vama na svemu što radite za Bosnu i Hercegovinu. Samo zajedno možemo postići pravdu i ispričati pravu istinu. Vjerujem u ujedinjenu i miroljubivu BiH”, izjavio je centar Portlanda.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno