O RADIJU TK

O RADIJU TK

Televizija Tuzlanskog kantona osnovana je početkom 1993. godine. Radio Tuzlanskog kantona, kao sastavni dio JP RTV Tuzlanskog kantona, startao je sa emitovanjem programa dvije godine kasnije u odnosu na TV ali je ubrzo, zahvaljujući prije svega trudu menadžmenta ali i uposlenika, postao jedan od slušanijih radio stanica ne samo na području Tuzlanskog kantona nego i šire. Kada kažemo šire mislimo na signal koji se zahvaljujući mreži FM predajnika, može pratiti u većem dijelu BiH ali i susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

Radio Tuzlanskog kantona oduvijek je prepoznatljiv po spontanom, neposrednom obraćanju koje se ne može lako postići u drugim sredstvima javnog komuniciranja.

Mnoga vama poznata TV lica svoje karijere su počinjala na talasima našeg radija. Drugi su pak, iz našeg radija otišli u penzije. Mlađi su učili od starijih, koji su im prenosili svoju ljubav prema radiju i upućivali u osnove radijskog zanata.
Sa sredstvima skromno, a namjerom ambiciozno. Vremenom je skromnost postala jakost, a ambicioznost realnost. U godinama koje su uslijedile stvaraju se uslovi za tehničko i kadrovsko jačanje, uvode se novi programski sadržaji i emituje raznovrstan cjelodnevni program.

Uz mrežu FM predajnika TK radio dostupan je i putem interneta.

Najbolji, kroz sve ove godine, pokazali smo da jesmo i možemo biti.

NAJBLIŽI VAMA jesmo i želimo ostati!

Radio-televizija Tuzlanskog kantona
Mije Keroševića 20
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
www.rtvtk.ba