Odbojka: Održana press konferencija OS BiH i ženske odbojkaške reprezentacije BiH

Odbojkaški savez i ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je prije desetak dana u slovenačkom Mariboru osvojila zlatnu medalju na završnom turniru CEV Srebrene lige te izborila plasman u Zlatnu ligu, zahvalili su na podršci Gradu Zenica i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, ali i građanima tog grada te Zeničko-dobojskog-kantona.

Predsjednik OSBiH Alija Fatić uručio je tom prilikom Kasumoviću i zlatnu medalju sa Final foura Srebrene lige, čime se građanima i gradonačelniku tog grada zahvalio za ukazano gostoprimstvo tokom dva kvalifikacijska turnira CEV Srebrene lige.

Domaćinima je zahvalio i selektor Stevan Ljubičić koji je najavio kako će već do 1. jula objaviti spisak kandidatkinja za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će od 18. augusta do 4. septembra biti održano u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Na spisku će biti izmjena, jer Jelena Mlađenović zbog klupskih obaveza odlazi za Južnu Koreju, a Iman Isanović se vraća na koledž u SAD i one sigurno neće biti na ovom spisku.

Najavio je da će pripreme početi 21. jula na Ilidži. Što se tiče odigravanja pripremnih utakmica, pozivi su stigli od od odbojkaških saveza Grčke, Češke, Estonije…

BiH će na EP-u igrati u grupi A, koja će biti smještena u Begradu te u kojoj su, osim domaćina Srbije i BiH, još i Francuska, Azerbejdžan, Rusija i Belgija.

Pročitajte...