Odgođen žrijeb nogometne Premijer lige BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Izvršni odbor Nogometnog savez BiH je donio odluku o odgađanju žrijeba Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za sutra u 12.00 sati.

Razlog za to je zahtjev FK “Borac” Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH od 29. maja, a koji je Izvršnom odboru NSBiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice, saopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

– Kao što je poznato, potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova. FK “Borac” Banja Luka je u danas dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH – navodi se u saopćenju Nogometnog saveza BiH.

Članovi Izvršnog odbora NSBiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK “Borac” Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red današnje sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO NSBiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da Izvršni odbor NSBiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Zaključeno je da se zahtjev FK “Borac” Banja Luka hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin žrijeba Premijer lige BiH bit će naknadno utvrđen.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno