Vlada TK odobrila usmjeravanje transfera za posebne namjene u budžet TK

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je odobrila usmjeravanje transfera za posebne namjene u Budžet Tuzlanskog kantona za 2021. godinu. Za realizaciju projekta „Highschool Basketball Tournament“ JU MS Elektrotehnička škola Tuzla 2.731,31 KM je dodijelio Srednjoškolski obrazovni centar „Smartanac“ Beograd, a Federalno ministarstvo kulture i sporta je za sufinansiranje projekta „Izložbena djelatnost arhiva Tuzlanskog kantona u 2021. godini“ za JU Arhiv TK dodijelilo 11.000,00KM.

Kako je od trenutka donošenja inicijalne Odluke pa do trenutka objavljivanja javnog konkursa zaključen novi Okvirni sporazum za nabavku usluga oglašavanja u dnevnim novinama, Vlada je danas izmijenila Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Kantonalnog Zavoda za pružanje pravne pomoći. Shodno novoj odluci Javni konkurs će biti objavljen u novinama Večernji list, umjesto Dnevni avaz.

Vlada je danas, u okviru kadrovskih pitanja, utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla.

Pročitajte...