Održana manifestacija „Dani saveza lovačkih društava TK“ sa učešćem više od 1500 lovaca i gostiju

Danas je na lokaciji Vis kod Gračanice  održana manifestacija „Dani saveza lovačkih društava TK“. Riječ je o proslavi 22. godišnjice uspješnog djelovanja saveza koje broji 13 lovačkih društava sa područja TK.  U menifestaciji je učešće uzeo više od 1500 lovaca sa brojnim gostima. Nakon svečanog defilea, prisutima su se kratko obratili predsjednik SLDTK- a Mensur Alić, predsjednik LD “Srndać” iz Gračanice Džemal Jukan i premijer TK-a Bego Gutić koji je istakao značaj lovaca u odbrani BiH , a  danas u očuvanju prirode i okoliša.
Lovci su potom krenuli u takmičenja u gađanju glinenih golubova, ocjenu kvaliteta lovačkih pasa, u pripremi kotlića i razgledanju lovačkih trofeja u lovačkoj kući na Visu.
Savez lovačkih društava TK sa oko 7000 članova predstavlja najveći savez u Federaciji BiH. Generalni pokrovitelj manifestcije bila je Vlada TK a medijski pokrovitelj RTVTK.

Više o današnjoj manifestaciji pogledajte u video prilogu a RTVTK priprema opširniju video reportažu koju ćete moći pogledati narednih dana u našem programu.

Sagovornici u prilogu:

Mensur Alić , Predsjednik SLD TK

Bego Gutić , Premijer TK

Hasan Fočić, LD Toplice Živinice

 

Pročitajte...