Održana sjednica Komisije za kulturu, sport i mlade Skupštine TK

Članovi Komisije za kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona, razmatrali su danas Informaciju o stanju u oblasti sporta na području Tuzlanskog i Incijativu Centra za podršku organizacijama CENSOR u vezi sa donošenjem Strategije za rješavanje stambenog pitanja mladih Tuzlanskog kantona.
Kako bi unaprijedila razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu Ministrastvo za kulturu, sposrt i mlade izradilo je Informaciju o stanju sporta u Tuzlanskom kantonu. Date su smjernice za dalje djelovanje .Jednoglasno je dobila podršku članova Komisije.
“Znamo u kakvom se stanju trenutno nalazi sport i vidimo da nas je pandemija zahvatila i da imamo velikih problema .U narednom periodu ćemo mi pokušati iznaći sredstva da se investira u ovu oblast iz više razloga. zato što je jako važno da sport na TK koji prednjači u ovoj oblasti postigne što bolj i što veće rezultate. Ovo je i prilika mladim ljudima da se angažuju”, izjavio je Bahrudin Ahmetagić, predsjednik Komisije za kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona.
Informacija je proslijeđena Skupštini Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Razmatrana je Incijativu Centra za podršku organizacijama CENSOR u vezi sa donošenjem Strategije za rješavanje stambenog pitanja mladih Tuzlanskog kantona. S obzirom da je resorno ministarstvo već izradilo Strategiju za mlade, u kojoj je se nalaze i modeli njihovog stambenog zbiranjavanja, Inicijativa je upućenja ministarstvu na dalje razmatranje.

Pročitajte...