Oštraković: U Hrvatskoj i Srbiji vidjet ćemo koliko smo napredovali

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ženska košarkaška ‘U20’ reprezentacija Bosne i Hercegovine ulazi u završnu fazu priprema za evropsko prvenstvo u Portugalu.

Košarkašice treniraju na Ilidži, a već u ponedjeljak putuju u Slavonski Brod, gdje ih očekuju dva trening meča protiv selekcije Hrvatske.

Pomoćni trener bh. reprezentacije Mirza Oštraković kaže da pripreme teku po planu i da igračice daju sve od sebe kako bi što spremnije dočekale Eurobasket.

– Na treninzima su maksimalno disciplinirane i trude se, a šta smo uradili u ovom periodu vidjet ćemo već u Hrvatskoj, gdje ćemo odmjeriti snage sa selekcijom domaćina. Moram istaći da smo imali odličan plan priprema, jer smo već na startu odigrali jedan jako kvalitetan turnir u Skoplju. Odmah smo mogli uočiti na čemu trebamo najviše raditi – kaže Oštraković.

Nakon Hrvatske, BiH nastava put ka Srbiji, gdje će odigrati dva prijateljska meča protiv selekcije domaćina.

– Utakmice protiv Srbije, koja se također nalazi u A diviziji, bit će nam generalna proba za evropsko prvenstvo. Oni se nalaze u D grupi i nije isključeno da se s njima sastanemo i u Portugalu. Iako se Hrvatska nalazi u B diviziji, imaju izuzetno talentiranu generaciju, tako da mogu reći da nam ovi mečevi dolaze u pravo vrijeme i da su nam protivnici baš po mjeri – dodao je Oštraković.

Po povratku iz Beograda, reprezentativke će nekoliko dana raditi u Sarajevu a 6. jula putuju u Portugal, gdje dva dana kasnije počinje Eurobasket.

Bosna i Hercegovina se nalazi u C grupi zajedno s Francuskom, Slovenijom i Mađarskom, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Izvor: Vijesti.ba

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno