Otvorene prijave za Treći tuzlanski noćni polumaraton

Ovim putem Vas želimo informirati da smo započeli aktivnosti na organiziranju 3. tuzlanskog noćnog polumaratona kao i propratnih sportskih aktivnosti te Vam šaljemo informaciju glede istih:

Prijave za 3. tuzlanski noćni polumaraton su otvorene, a isti će u organizaciji ARK „Rekreativci“ Tuzla biti održan 20. jula/srpnja 2018. godine s početkom u 20.30 sati. Start i cilj kao i trasa ovogodišnje trke bit će ista kao i lani, a očekivanja su da bude još masovnija i nadamo se uspješnija. Podsjetimo, na 2.tuzlanskom noćnom polumaratonu učestvovalo je oko 800 trkača i to njih oko 600 na polumaratonu i oko 220 na Pan Run utrci na 5k. Osim iz BiH, učestvovali su i trkači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Turske, Mađarske, Austrije, Njemačke, Holandije, Švicarske, Kenije, Amerike…Trku su uz Grad Tuzlu podržali brojni sponzori, organizacije, udruženja, sportski klubovi, mediji, pojedinci kao i naši sugrađani koji su kao volonteri dali nemjerljiv doprinos održavanju trke. Nadamo se da ta podrška neće izostati ni ove godine jer nam je cilj da iz godine u godinu budemo bolji i masovniji.

Kotizacija za polumaraton do 20 juna/lipnja 2018 iznosi 20 KM ili 10 EUR, do 19 jula/srpnja 2018 – 40 KM ili 20 EUR dok je na dan utrke 20. jula/srpnja – 50 KM ili 25 EUR. Visina kotizacije za trku na 5k je 10 KM. Prijave za polumaraton se mogu izvršiti putem linka http://arktuzla.ba/2019/02/07/polumaraton-2019/ , a za utrku na 5k http://arktuzla.ba/2019/02/07/fun-run-2019/ .

Uz polumaraton, jedan od značajnijih projekata koje realizira ARK „Rekreativci“ Tuzla je Ljetna škola trčanja. Ovogodišnja, šesta po redu počela je  05. marta/ožujka. Škola trčanja ima za cilj da kroz profesionalnu obuku trkače početnike pripremi za istrčavanje polumaratona. U tom pogledu planirane su određene izmjene u odnosu na dosadašnje godine te bi polaznici škole trčanja svoj prvi polumaraton trebali trčati u našem gradu, dakle na 3.tuzlanskom noćnom polumaratonu. Školarina koja ujedno predstavlja i članarinu u klubu iznosi ukupno 60 KM.

Ovim putem upućujemo poziv svim trkačima da nam se pridruže i na vrijeme obave prijavu za 3.tuzlanski noćni polumaraton te Fun Run utrku. Pozivamo i sve naše sugrađane da se pridruže, podrže trkače te na taj način još jednom pokažu da je Tuzla grad dobrih domaćina.

Pročitajte...