Otvoreno pismo podrške Vladi i Premijeru TK Udruženja nezaposlenih ”Bolje Sutra” TK

U vezi sa aktualnom političkom situacijom u Tuzlanskom kantonu podršku Kantonalnoj vladi na čelu sa premijerom Begom Gutićem, putem otvorenog pisma uputilo je Udruženje nezaposlenih Tuzlanskog kantona „Bolje sutra”.

Pismo prenosimo u cijelosti.

„Imajući u vidu aktuelnu političku situaciju na području Tuzlanskog kantona, i određene pritiske kojima je izložen premijer Tuzlanskog kantona, Udruženje nezaposlenih TK „BOLJE SUTRA” smatra da isti nemaju nikakvog osnova.

Ono sto želimo poručiti pojedinim zastupnicima u Skupštini Tuzlanskog kantona, jeste da rade u interesu građana, jer su od istih birani u zastupničke klupe, a ne u korist određenih stranačkih pojedinaca koji rade za vlastite i njima slične interese. Napominjemo, to nisu interesi građana Tuzlanskog kantona niti su interesi onih koji su ih birali.

Napominjemo još jednom da ne želimo i nećemo dopustiti političku manipulaciju određenih skupštinskih zastupnika, koji zbog vlastitih stranačkih i njima sličnih interesa žele narušiti i destabilizirati rad aktuelne Vlade na čelu sa Premijerom koji je između ostalih i najviše zaslužan za stabilizaciju Tuzlanskog kantona, sto se ogleda između ostalog i u rješavanju dugogodišnjih problema radnika i firmi u stečaju koji sad u većoj mjeri rade, i donose pozitivne rezultate.

Također želimo da se osvrnemo na najavljeni štrajk Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona, za koji smatramo da je apsolutno neopravdan, i nezakonit, jer je mnogo vise nezaposlenih i socijalno ugroženih stanovnika kojima se treba posvetiti pažnja. Napominjemo da su zapravo mladi, nezaposleni i socijalno ugroženi građani našeg kantona izašli 5. februara 2014 god. da se bore za svoja prava i prava obespravljenih radnika, kao i radnika u zdravstvu i Javnom sektoru, od kojih nikada nisu dobili podršku, a svoje živote su riskirali štiteći i njihove interese. Još jednom, ponavljamo, da samo dogovorom i razgovorom možemo rješavati probleme.

Naša podrška Vladi TK, i Premijeru je neupitna, zato pozivamo Vladu da nastavi sa realizacijom započetih aktivnosti na polju ekonomskog prosperiteta, zapošljavanja i stvaranju pozitivnih vrijednosti, a svaku opstrukciju ćemo smatrati udarom na najugroženiju populaciju našeg kantona, a to su nezaposleni i socijalno ugroženi građani”, navodi se u Otvorenom pismu podrške Vladi Tuzlanskog kantona.