Ovog vikenda kroz Muzički vremeplov Tk radija družimo se sa Viktorijom i Phil Collinsom

I ovog vikenda, poštovani slušatelji Tk radija, za vas pripremamo dva Muzička vremeplova. Ovoga puta odlučili smo se za Viktoriju i Phil Collinsa i vjerujemo da smo napravili dobar izbor.
U subotu, 7. novembra u 12.30 slušate Viktoriju. Muzičku karijeru je počela kao članica grupe Aska, sa Izoldom Barudžijom, Snežanom Stamenković i Suzanom Perović. Prvi singl ove grupe bio je Halo, halo sa kojim su nastupale na eurovizijskom takmičenju u Engleskoj gde su osvojile 14. mjesto. Nakon Evrovizije su, u okviru kulturne razmjene, nastupale i u Keniji. Iste godine, grupa je za izdavačku kuću Jugoton objavila album Disko rok, a dvije godine kasnije su objavile posljednji album pod nazivom Katastrofa. Grupa se razišla 1986. godine.  Iako je bila u društvu umjetnika koji su se drogirali, Viktoriju nikada nije privlačio ovaj porok. Jednom je uzela heroin iz radoznalosti, a iglu nikada nije koristila. Vidjela je kako je droga uništila živote mnogih njenih prijatelja među kojima je i muzičar Dino Dvornik. Krajem 2011. godine, pjevačica je saznala da je njen prvi suprug preminuo od gladi i hladnoće. Zbog droge je izgubio sve i postao je beskućnik, a njegovo tijelo je pronađeno na ulici gdje je prosio. Viktorija je dio tima koji osnovcima i srednjoškolcima objašnjava principe zdravog života, ukazuje na nasilje i zloupotrebu cigareta, droge i alkohola.

U nedjelju, 8. novembra Muzički vremeplov Tk radija rezervisan je za Phil Collinsa. U kratkoj najavi izdvajamo ovaj dio iz bogate biografije ovog pjevača. 1970. slučajno  je iz novina saznao za audiciju mladog benda Genesis, koji je u to vrijeme tražio novog bubnjara.
Ne računajući mnogo, Phil je došao na audiciju i, na svoje iznenađenje, uspio je zadovoljiti druge članove grupe. Bio je prihvaćen i od tada se njegov život promijenio u pravom smislu te riječi. Phil Collins je bio solist, svirao u bendu Brand X, s kojim je snimio nekoliko prilično uspješnih albuma, a često i glumio u filmovima. Zato vas pozivamo da u nedjelju, 7. novembra budete uz TK radio i Phil Collinsa.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...