Penzionerka Doma zdravlja Tuzla Šerifa Hadžihrustić proslavila 99. rođendan

Prim. dr. Meliha Ahmetbašić u ime delegacije Doma zdravlja u kojoj su još bili dipl. med. sestra Tatjana Aščerić i Adis Nišić, Ured za odnose s javnošću, uručila je cvijeće, tortu i novčanu naknadu za 99. rođendan gospođi Hadžihrustić.

Doktorica Ahmetbašić prenijela je i pozdrave od direktora Doma zdravlja, prim. dr. Suada Bijedića koji je poručio da će dugodišnja briga o penzionerima Doma zdravlja i dalje biti nastavljena.

Šerifa Hadžihurstić je davne 1986. godine otišla u penziju. Malo ko je bio, a da je nije poznavao, kažu njeni ukućani. Upravo zbog njenog entuzijazma i svega onoga što je aktivno radila godinama a i sa svojih 99 godina i dalje ima elana i puna je života, rekoše nam.

Posebno se pohvalno izrazila o brizi Doma zdravlja za penzionere ustanove i posebno na lijepoj gesti okupljanja svih njih jednom godišnje. Dodala je na sve to Šerifa Hadžihurstić, da joj je Dom zdravlja bio prva kuća i više od toga.

Kako nam je Šerifa kazala najviše je tužna zbog gubitka bliskih prijateljica i prijatelja,ali dodaje pomalo sjetno život ide dalje i sve moramo stoički podnositi. Najviše bi voljelja da je situacija u BiH bolja da nam omladina ostane tu gdje jeste ali nada se da da će biti bolje.

PR služba Doma zdravlja Tuzla

Pročitajte...