Petev i Šehić: Očekuje nas teška utakmica, uz dobar pristup osvojiti nova tri boda

Fudbalere BiH u utorak od 20 sati i 45 minuta očekuje deul protiv Kazahstana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi meč dočekuju u dobroj atmosferi nakon remija u prošlom kolu u Francuskoj i trijumfa na prijateljskoj utakmici protiv Kuvajta. Uoči duela sa Kazahstanom na Ilidži je održana i konferencija za medije, a prisutnima su se obratili selektor reprezentacije Ivaylo Petev i golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić.

“Što se tiče utakmice protiv Kazahstana, moramo ući 100% u utakmicu. Pristup će biti jako bitan. Idemo na tri boda. Utakmica traje 90 minuta i moramo biti strpljivi, pametni, ali siguran sam da su momci spremni i dat će sve od sebe da ostvare trijumf. Moramo se maksimalno skoncetrisati da osvojimo tri boda. Bitno je da se dođe do tri boda, ne sumnjam u dobar posao i naš trijumf protiv Kazahstana. Kazahstanci su dobra ekipa. Nema danas laganih protivnika. Imamo dosta kolega u Kazahstanu, poznajem dosta toga, ali sve je na nama. Idemo odraditi dobar posao”, istakao je Ivaylo Petev selektor nogometne reprezentacije BiH.

“Svi znamo da nema laganih protivnika. Nije to taj fudbal od prije deset godina, kad odeš i savladaš ih 0:5. Klubovi im redovno igraju u evropskim takmičenjima. Imaju dobrog trenera, svjesni smo da će biti teška utakmica, ali analizirali smo ih dobro. Probat ćemo da što prije zabijemo gol”, rekao je Ibrahim Šehić golman nogometne reprezentacije BiH.

Podsjećamo, reprezentacija BiH se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu kvalifikacijske grupe sa dva osvojena boda iz tri odigrane utakmice.

Pročitajte...