Planovi rada MUP TK u 2020. godini

Osim izmještanja stanica Centar i Istok u prostor Kampusa u Tuzli, u 2020. godini radiće se na infrastrukturnom jačanju i ostalih policijskih uprava. To se prije svih odnosi na Plicijsku upravu Živinice koja je sada smještena u staroj trošnoj zgradi, pa će se tražiti rješenje gradnje poptuno novog objekta. I u Gračanici se namjerava graditi nova šalter sala.
Infrastrukturno jačanje policijskih uprava, kao i Sektora kriminalističke policije, biće jedan do prioritetnih zadataka MUP-a Tuzlanskog kantona u 2020. godini. Na prvom mjestu to se odnosi na izmještanje stanica Istok i Centar u prostor Kampusa u kojem je već smještena Jedinica za posebne namjene. I Policisjka uprava Živinice trebala bi dobiti adekavatan prostor. Rješenje se nazire i za PU Gračanica.
Uvođenje novih policijskih službenika u sastav MUP-a direktna je nadležnost Uprave policije, ali ne smije se ispustiti iz vida iz činjenica da bi veliki dio policajaca trebao u penziju, pa se mora voditi računa o zapošljavanju mladih polcicajaca kao o kontinuiranoj aktivnosti.
Zadaci koje je pred ovo Ministarstvo i Vladu Tuzlanskog kantoan stavila Skupština Tuzlanskog kantona biće obavljeni u 2020. godini, zaključuje ministar Sulejman Brkić.

Pročitajte...