Plivanje : Veliko priznanje za bivšeg reprezentativca BiH Ensara Hajdera

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Nekadašnji BiH plivac i rekorder, Ensar Hajder je postavljen za timskog doktora Njemacke Plivacke Federacije (DSV – Deutscher Schwimmverband).

Trenutno je u SAD-u, tacnije u Louisville-u, Kentucky (timski kamp na Louisville univerzitetu), gdje prati juniorski plivacki tim koji se sprema za svjetsko juniorsko prvenstvo, 6 po redu, koje ce se odrzavati od 23.08.-28.08.2017 u Indianapolisu, SAD.

U tim je nominovan nakon sto je njegov projekat revolucioniranja elektromuskularne stimulacije na celularnom nivou sa austrijskom firmom ´´EMS´´ nasao veliki odjek na Njemackoj sportskoj sceni.

Ugovor sa Savezom je potpisao 01.08.2017. Dugorocni projekti koje sprovode sa reprezentacijom su: poboljsanje neuromuskularne pokretljivosti i eksplozivnosti, dizanje maksimalnog vitalnog kapaciteta kroz princip vakumiranja prsnog kosa, imune modulacije, te psiholoska i nutricionisticka potpora mladih sportiskinja i sportista.

Ove principe bih vrlo rado primjenio i na BiH sportistima i time im pomogao u dostizanju njihovih prirodnih potencijala i ostvarenju njihovih sportskih ciljeva.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:04:01
Popularno