Počeli sa radom vrtići u Tuzli

Danas su počeli sa radom vrtići JU “Naše dijete” u Tuzli. Zbog cijele situacije sa pandmijom vrtići će raditi u punom kapacitetu što nije ustaljeni slučaj s obzirom da inače tokom ljeta vrtić radi u prepolovljenom sastavu. Svi vrtići su osposobljeni za rad osim vrtića Snjeguljica na Bulevaru. Poduzete su i sve mjere odnosno procedure prilikom ulaska u vrtić navode iz JU “Naše dijete” Tuzla.

…………………………………

Nakon mjesec dana od drugog zatvaranja zbog pojave  korona pozitivnih uposlenika i mališana,  vrata vrtića  “Naše dijete “ Tuzla ponovno su otvorena.

 

“ Na osnovu odluke sanitarnog inspektora počeli smo sa prijemom djece danas. Rad je organizovan u 9 odjeljenja naših vrtića.Neće raditi samo vrtić Snjeguljica na Bulevaru.Svi ostali vrtići rade. Dakle, to je razlika u odnosu na naš ustaljeni proces rada u ljetnoj šemi gdje smo inače radili u prepolovljenom sastavu međutim to ipak nećemo uraditi ovaj put zbog trenutne epidemiološke situacije.” Sanja Karić, direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla

 Iz Uprave navode da su poduzete sve mjere u cilju suzbijanja širenja korona virusa. Strogo se vodi računa kako se prilikom ulaska preuzimaju djeca, do njihovog boravka i sirugnog odlaska kući.

 “ Na samom ulazu u vrtiće mjeri se temperatura sa beskontaktnim toplomjeromgdje se upisuje u evidenciju temperatura djeteta. Dakle, nastojali smo da vodimo računa zaista o svemu da pokušamo da preveniramo pojavu virusa međutim to je nešto na šta mi ne možemo da utičemo apelujemo na sve na neku individualnu odgovornost i savjest da pokušamo neke okolnosti svesti na minimum.” -Sanja Karić, direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla

Iz JU “Naše dijete “ Tuzla apeluju na roditelje da se ponašaju odgvorno te da ne dovode djecu u vrtić ukoliko  su bolesna ili ako su bili u kontaktu sa nekim ko ima simptome covida, te da prilikom preuzimanja djece nose maske i ne ulaze u zgradu vrtića.

 

Pročitajte...