Počelo okupljanje fudbalske reprezentacije BiH

Danas je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici počelo okupljanje „A“ reprezentativaca Bosne i Hercegovine kojim predstoje utakmice UEFA Lige nacija sa Italijom i Poljskom.

Do sada je u kamp stiglo 7 igrača, a među njima su i debitanti Branimir Cipetić, Vladan Danilović i Amir Hadžiahmetović.

„Pozvan sam bio još na martovsko okupljanje, ali to je nažalost otkazano zbog pandemije virusa korona i sad sam konačno na okupljanju „A“ reprezentacije. Jako sam sretan i ponosan zbog toga. jer san svakog igrača je da nastupi za reprezentaciju. Ekipa je sastavljana od veoma kvalitetnih igrača koji nastupaju u jakim ligama i drago mi je da sam i ja tu“, izjavio je Cipetić.

Danilović o pozivu u „A“ tim kaže:

„Sve me je ovo iznenadilo, naravno u pozitivnom smislu. Već sam se spremio da idem na okupljanje mlade reprezentacije, a onda je uslijedio ovaj poziv i stvarno sam srećan zbog toga. Trudiću se maksimalno da opravdam očekivanja i pokažem da zaslužujem da budem ovdje. Velika je čast nastupati za „U-21“ reprezentaciju, a ovo je još jedan iskorak u karijeri i mnogo mi znači.“

Oduševljenje zbog dolaska u nacionalnu selekciju nije krio ni Hadžiahmetović:

„Nevjerovatan je osjećaj dobiti poziv u „A“ reprezentaciju. Godinama sam se trudio da dođem do toga. Napokon je došao taj poziv što me čini veoma sretnim i nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu. Ekipa je dosta kvalitetna i vjerujem da će praviti dobre rezultate.“

Pročitajte...