„Pogledaj dva puta i spasi život“

Danas je u Tuzli u organizaciji Moto kluba Tuzla i MUP-a TK održana simulacija saobraćajne nesreće sa tragičnim ishodom.  Simulacija je iizvedena na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke škole. Ovom akcijom skreće se pažnja svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti.

Sve češće nesreće motociklista na početku sezone, razlog su pokretanja akcije o bezbjednosti u saobraćaju pod nazivom „Pogledaj dva puta i spasi život“ . Akciju organizuje Moto klub „Tuzla“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK. Ovogodišnja pokazna vježba, zbog pandemije koronvirusa održana je tek danas.

Učesnicima u saobraćaju članovi Moto kluba „Tuzla“ i službenici MUP-a TK dijelili su lekte koji sadrže upozorenja i informacije za motocikliste vezane za obavezno nošenje zaštitne kacige i opreme, ali i o poštivanju saobraćajnih pravila i propisa.

U prvom polugodištu 2020.godine, na području našeg Kantona, bilježi se povećanje broja smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama, u odnosu na isti period prošle godine. Prema statističkim podacima Uprave policije TK, broj saobraćajnih nezgoda u prvih 6 mjeseci, za 10 % manji je u odnosu na posmatrani period prošle godine. U cilju održanja stanja sigurnosti u oblasti saobraćaja, poduzima se niz preventivnih i represivnih mjera. Ipak, iz MUP-a TK, apeluju na vozače da voze oprezno. Na taj način, sačuvajte svoj život i živote svih učesnika u saobraćaju.

Pročitajte...