Policija pucala na kombi s migrantima, ozlijeđena djeca nisu životno ugrožena

Zadarska policija izvijestila je da je sinoć oko 22 sata spriječila pokušaj krijumčarenja osoba na području Donjeg Srba, gdje je zaustavila kombi s migrantima ispalivši prema njemu više hitaca pri čemu je dvoje djece u kombiju ozlijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti.

U policijskom priopćenju navodi se kako su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja.

Policija je zatim na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

“Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja. Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje”, navodi se u priopćenju.

Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici.