Poraz odbojkaša BiH u Austriji

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u gostima, u četvrtoj utakmici u okviru CEV Srebrne lige, od Austrije rezultatom 3:0, po  setovima, 25:20, 25:21, 25:21, a meč je trajao 75 minuta.

Prva dva seta bila su vrlo slična i oba su trajala po 26 minuta.

U prvom setu Austrija je povela sa 8:4, a domaći tim ovu prednost držao je do samog kraja. Austrija je imala prednost od 16:12, pa 21:17, a onda je na kraju stigla do pet poena viška. U drugom setu na osmom poenu Austrijanci su imali pet poena prednosti, a i u nastavku su imali kontrolu, dobar prijem, organizovan napad pa su i ovaj set riješili u svoju korist.

Posljednji set trajao je tri minuta manje, ali je naša reprezentacija nešto duže bila konkurentna, a imala je čak i prednost od 8:7.  Ipak u nastavku domaći tim preuzeo je kontrolu, došao do trećeg seta i istakao kandidaturu za prvo mjesto u grupi.

Kao i u prvoj utakmici koja je odigrana u Kaknju, Paul Buheger bio je nabolji poenter meča sa 19 poena. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine bolji od ostalih bili su Adi Osmanović sa 10 i Marko Milovanović sa šeat poena.

Narednu utakmicu muška seniorska reprezentacija BiH odigrat će sa reprezentacijom Grčke, u Atini, u srijedu sa početkom u 19,30 sati.

Pročitajte...