Poslijepodne provedite uz Ljetni magazin

Poštovani gledaoci i danas smo za vas pripremili mnoštvo zanimljivih informacija. Na samom početku emisije slikom vas, kao i prethodnih dana vodimo do Trebinja. Ovaj grad u istočnoj Hercegovini poznat je kao grad vina i sunca, te se smatra jednim od naljepših gradova u BiH. Kolegica Sabina Grdžić donosi nam zanimljivu priču o mostu koji je nacionalni  spomenik BiH. Arslanagića most  spada među najvrijednije arhitektonske spomenike nastale u vremenu od 15. do 19. stoljeća u Bosni i Hercegovini.

Osim jednog od najljepših mostova u BiH, donosimo vam priču i o trebinjskoj pijaci, koja je simbol ovog grada. Decenijama je jedna od najpoznatijih pijaca u regionu po kvalitetnim domaćim proizvodima.

Srđan Aleksić srpski glumac, amater i plivač iz Trebinja, poznat je po tome što je izgubio život braneći sugrađanina  islamske vjeroispovijesti u prethodnom ratu. U znak sjećanja na njegov lik i djelo Udruženje „Radničke sportske igre“ Tuzla organizuje 6. memorijalni turnir Srđan Aleksić. O organizaciji turnira, ali i njegovom značaju u studiju ljetnog magazina govori nam presjednik Udruženja Mirsad Gavranović.

Očekuje vas dosta zanimljivog sadržaja pa vas pozivamo da naredna 2 sata provedete uz program RTVTK i ljetni magazin. Hvala vam na povjerenju.

 

Pročitajte...