Potpisan Sporazum o saradnji FTOS Univerziteta u Tuzli i FC Salines Tuzla City

Danas je potpisan Sporazum o saradnji Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli i FC Salines Tuzla City.

Aktuelni prvak BiH je jučer zvanično počeo pripreme za narednu sezonu, a nakon uspostavljanja saradnje sa FTOS već danas su igrači ovog kluba obavili testiranja u Centru za istraživanje u sportu. Na ovaj način stvoreni su uslovi da stručni štab Salines Tuzla City-a na što bolji način spremi ekipu za sezonu u kojoj će pored domaćeg prvenstva i kupa igrati i UEFA Ligu prvaka.

“Zahvaljujem se dekanu, zahvaljujem se svima koji nam omogućavaju, koji nam daju još više prostora da napredujemo. Dosta malih sala je u Tuzli tako da moramo svaku  da iskoristimo na pravi način, jer ima dosta klubova ali i rekreativaca koji se bave i koji vole sport koji mi igramo, tako da svakom ko nam pruži ruku hvala puno na svemu. Znat ćemo da cijenimo to i vratit ćemo na pravi način onako kao smo uradili prošle godine osvajanjem te titule. Drago mi je da je Tuzla posliej 15-tak godina dobila u nekom sportu prvaka gdje može da se ponosi”, rekao je šef stručnog štaba FC Salines Tuzla City Predrag Rajić.

Na ovaj način FTOS nastavio je sa uspostavljanjem saradnje sa sportskim kolektivima. Dekan prof.dr. Vlatko Šeparović je posebno zadovoljan što je potpisan Sporazum sa klubom koji je prvak BiH.

“Nama je jedan od ciljeva rada povezivanje sa praksom, a jedan od segmenata prakse je vrhunski sport. FC Salines Tuzla City je prvak države. Nakon 15 godina smo dobili  prvaka države u ekipnim sportovima i igrat će Ligu šampiona. Prema tome, nije dvojbeno da je to vrhunski sport i vrhunskim sportom se bave samo odabrani  i veoma nam je interesantno da u našem Centru dijagnosticiramo antropološki status vrhunskih sportaša u sportu koji je u jednom naletu”, riječi su prof. Šeparovića.

Salines Tuzla City će 2. septembra saznati protivnike u Ligi prvaka. Ambicije su jasne, a to je plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi. U klubu su uvjereni da sa postojećim stručnim i igračkim kadrom mogu ostvariti taj cilj.

Pročitajte...