Potraga za Gačićem se intenzivira, patrole na nekoliko lokacija, u Sarajevo stiže još 130 policajaca

Punih sedam dana višestruki ubica Edin Gačić nalazi se u bijegu, i to nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Jučer je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć.

– Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih kantona – naveo je Katica.

Iz MUP-a KS su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana.

Također, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je sinoć za Avaz.ba da je potraga za Gačićem intenzivirana i da za njim tragaju policijski timovi.

– Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku su na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo, provjeravaju sve informacije koje dobivamo od građana i idu u preglede teritorija – kazao nam je Halilović.

(RTVTK/AVAZ)