Povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju: Pojačan je promet na graničnim prelazima

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Vozače upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju. Bez obzira na povoljne uslove, savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačan je promet na graničnim prelazima, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Pročitajte...