Povodom plasmana u Prvu A ligu FBiH održana press-konferencija ŠK “Mladost Imel” Gnojnica

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Na 27. ekipnom prvenstvu FBiH održanom u Lukavcu šahisti Mladosti Imel iz Gnojnice izborili su plasman u Prvu A federalnu ligu. Ovaj klub je bio najbolji u okviru Prve B lige osvojivši 15,5 poena u četiri odigrana meča.

Predsjednik kluba Kasim Softić je na press-konferenciji izrazio zadovoljstvo što je ovaj rezultat ostvaren u godini u kojoj ŠK Mladost Imel slavi 25 godina postojanja te je siguran da uz par pojačanja naredne sezone mogu biti i konkurentiu za plasman u Premijer ligu BiH.

“Ovaj rezultat nam je samo poticaj za još veće rezultate u narednom periodu. Imamo ozbiljnu podršku od Općine Lukavac i nadam se uz našeg sponzora i druge donatore da mi možemo ići i na najviši plasman u Prvoj A ligi FBiH”, rekao je Softić.

Šemsudin Čengić Predsjednik Šahovskog saveza FBiH koji je zajedno sa Šahovskim klubom Inzio Tušanj iz Tuzle bio organizator prvenstva je istakao da je organizacija bila specifična zbog pandemije koronavirusa ali su uspjeli ispoštovati sve epidemiološke mjere zaštite.

“Najvažnije što hoću da istaknem je da smo se pridržavali svih potrebnih mjera Kriznog štaba FBiH i Kriznog štaba TK, tako da nije bilo ni jednog incidenta ni bilo čega što bi moglo da ugrozi bezbjednost i zdravlje šahista”.

Pokrovitelj prvenstva je bila Općina Lukavac, a načelnik Edin Delić je ovom prilikom uputio čestitke kako na uspješnoj organizaciji tako i na odličnom rezultatu šahista Mladosti Imel:

“Želim da se zahvalim što je sve proteklo u najboljem redu i da uputim čestitke svima koji su ostvarilo bilo kakav rezultat. Posebno mi je drago što je jedan klub sa naše općine iz mjesne zajednice došao do pozicije da osvoji prvo mjesto i put prema višem nivou takmičenja”, dodao je Delić.

Na press-konferenciji su zvanično uručene medalje i pobejdnički pehar šahistima Mladosti Imel iz Gnojnice a ztim je održan i prijem kod načelnika Općien Lukavac Edina Delića.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno