Poziv za prijem novih članova u mješoviti hor Lege Artis

Mješoviti hor tradicionalno već šestu godinu zaredom u mjesecu septembru organizuje audiciju za prijem novih članova u ansambl Mješoviti hor “LegeArtis” Tuzla.

Mješoviti hor Lege Artis Tuzla raspisuje audiciju za prijem novih članova u Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla za sezonnu 2017/2018.

Na audiciju se mogu prijaviti kandidati muškog i ženkosg spola, koji ne moraju imati formalno muzičko obrazovanje,starosti od 16 godina i više.

Audicija će se održati u dva termina  11. 09. 2017 sa početkom u 18h i 14. 09. 2017. godine u 18h u prostorijama GUD “LegeArtis” Tuzla u ulici Kaldrma br. 2 (iznad Jalske džamije u Tuzli).

Kandidati su dužni popuniti online aplikacijski fromular koji se nalazi na služenmoj stranici Mješovitog hora “LegeArtis” Tuzla www.legeartis.ba najkasnije do 10. 09. 2017. godine.

O Mješovitom horu “Lege Artis” Tuzla

Gradsko umjetničko društvo LegeArtis osnovano je krajem maja mjeseca 2012.godine. Osnovano je kao udruženje zaljubljenika u horsku-višeglasnu muziku te od samog osnivanja djeluje veliki Mješoviti hor „LegeArtis“ Tuzla. Mješoviti hor „LegeArtis“ organizator je preko 50 solističkih koncerata i održao je preko 120 nastupa kako u gradu tako i u državi i inostranstvu.  Dobitnici su 6 međunarodnih nagrada sa Međunarodnih horskih takmičenja u okviru kategorija „Mješoviti horovi“. Mješoviti hor zajedno sa članovima i dirigentom, osnivač je Međunarodnog horskog šampionata „LegeArtis“ koji je u vrlo kratkom roku postao velika kulturna manifestacija kako u Gradu Tuzla tako i mnogo šire. Predsjednik GUD „LegeArtis“ Tuzla i dirigent Mješovitog hora „LegeArtis“ Tuzla od samog osnivanja je magistar muzičih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić.

Pročitajte...