Pred građanima BiH još jedan sunčan dan, od utorka naoblačenje i kiša

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme, a maksimalne dnevne temperature će se kretati između 19 i 25 stepeni Celzijusovih. Sunčano, ali osjetno svježije bilo je i jutros u BiH. Prema posljednjim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) jutros je najhladnije bilo u Drvaru, gdje je u sedam sati izmjereno minus tri stepena, zatim u Bugojnu minus dva i u Livnu nula stepeni Celzijusovih.

U Zenici su jutros izmjerena dva stepena, Širokom Brijegu tri, Bihaću, Sarajevu i Tuzli četiri, u Grudama pet, Ivan Sedlu sedam, na Bjelašnici devet, u Mostaru 10, Gradačcu 13, a u Neumu 14 stepeni.

Prema prognozama FHMZ u utorak se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne kiša se očekuje u Krajini i Posavini, a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, uz postepeno skretanje, krajem dana, na sjeverni, a u ostatku Bosne sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od šest do 11, na jugu od 10 do 14, a dnevna od 14 do 20, na od 20 jugu do 24 stepena.

U srijedu takođe oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Prijepodne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od pet do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu od 18 do 22 stepena.

Oblačno će biti i u četvrtak. U većem dijelu zemlje se očekuju povremena i slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od 10 do 15, a dnevna od šest do 12, na jugu od 12 do 16  stepeni.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od sedam do 13, a dnevna od šest do 11, na jugu od 12 do 18 stepeni.

Pročitajte...