Predsjednik Unije privrednih komora Turske Hisarciklioglu najavio dolazak na SBF

Velika privredna delegacija Turske predvođena Rifatom Hisarcikliogluom, predsjednikom Unije privrednih  komora Turske (Turkiye Odalar ve Borsalar Birligi- TOBB), najavila je dolazak na Sarajevo Business Forum  2019.

U pratnji predsjednika TOBB-a dolaze i vodeći ljudi nekih od najznačajnijih privrednih korporacija iz ove zemlje. Dolazak na Sarajevo Business Forum dogovoren je na sastanku predsjednika Uprave BBI banke Amera Bukvića sa predsjednikom TOBB-a Rifatom Hisarcikliogluom, ranije održanom u Ankari.

Također, osim institucionalnih predstavnika turske privrede u delegaciji će biti i brojni privrednici koji su iskazali interes za ostvarivanje saradnje s kolegama iz BiH i regiona.

Tokom trajanja konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresirani privrednici iz BiH i regiona  imaju mogućnost održati direktne sastanke sa investitorima koje će organizirati BBI banka.

Povezivanje zemalja Jugoistočne Evrope s ostatkom svijeta i uspostavljanje infrastrukture koja će olakšati građenje ekonomskih i drugih veza, jedna je od tema o kojoj će sa regionalnim zvaničnicima i privrednicima razgovarati gosti i učesnici iz Turske, navode iz BBI banke.

Sarajevo Business Forum već desetu godinu  zaredom organizira Bosna Bank International u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) i pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, a Anadolu Agency (AA) je globalni komunikacijski partner.

SBF ove godine će trajati od 17. do 19. aprila.