Predstavom ‘Hiljadarka’ završeni Dani teatra mladih u MTM-u

Izvedbom predstave “Hiljadarka” na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (MTM) sinoć su završeni 34. Dani teatra mladih.

“Publika je više puta prekidala predstavu pljeskom na otvorenoj sceni, a kraj predstave dočekan je ovacijama. Prava atmosfera za jedanaestodnevno druženje s publikom. Odigrano je 11 predstava, te online prikazane tri. Bio je ovo svojevrsan podvig u okolnostima svih mjera koje su propisane, ali je vrijedilo”, priopćili su iz MTM-a.

Na kraju zbrajanjem ocjena gledateljstvo je odlučilo da se dodijele tri MTM-ove maske i to predstavama “Fatima, nevjesta od boli”, “Crni kos” i “Hiljadarka”.

“Nagrađene predstave, ali i razgovori s publikom potvrdili su da je naše ključno repertoarsko opredjeljenje ono što publika podržava i što želi gledati. Dana je podrška istraživanju novih teatarskih formi, bavljenju klasikom i njenim isčitavanjem na suvremen način, te društveno angažiranim predstavama i otvaranju tema koje opterećuju našu stvarnost. Ova podrška i jasno iznesen stav vjetar su u leđa u nastojanjima MTM-a da bude otvoren teatar koji doprinosi odgoju svoje publike”, navodi se u priopćenju.
(RTVTK/FENA)

Pročitajte...