Pritvor za Žana Teodorovića zbog napada na policiju i nasilničkog ponašanja

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Žana Teodorovića (40) iz Tuzle zbog osnovane sumnje da je u sticaju počinio tri krivična djela i to ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje i nasilničko ponašanje.

Postoji osnovana sumnja da je Teodorović 11. decembra u večernjim satima u alkoholiziranom stanju, u tuzlanskom naselju Sjenjak, automobilom kojim je upravljao udario u drugi automobil. Na tom automobilu načinio je štetu i ugrozio dvije osobe te pobjegao s mjesta saobraćajne nesreće. Tokom uviđaja saobraćajne nesreće, kojeg su obavljali policajci iz PS Istok Tuzla, Teodorović se vratio na mjesto događaja. Kad su ga policajci zaustavili, jednog od njih je vratima automobila udario i oborio te opet pobjegao s mjesta događaja.

Odmah poslije toga automobilom se odvezao do sportske kladionice, u tuzlanskom naselju Stupine, gdje je verbalno napao i vrijeđao više ljudi. Jednu ženu je pokušao udariti, što je spriječio njen muž – navodi se.

Osumnjičeni je, kako se ističe, iste noći lišen slobode te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Pročitajte...