Putopis TK Radio: Grčka – „Kolijevka evropske misli“

Grčka se nalazi na jugu Balkanskog poluostrva. U Grčkoj živi oko 11 miliona stanovnika a površina je 132.000 km2. Glavni grad, ove prekrasne zemlje,  je Atina. Ostali veći gradovi su: Pirej, Solun, Larisa, Ber, i Patras. Obala je veoma razuđena, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva. Njihova obala je po razuđenosti druga u Evropi…
Najveći dio države je pod planinama, najviši vrh je Olimp sa 2 911 metara nadmorske visine. Zemlja nije pogodna za razvoj poljoprivredne kulture osim u nekim dolinama uz rijeku. Kao možda niti jedna druga zemlja na svijetu, Grčka svakog svog posjetioca oduševi svojom prirodom, istorijom, hranom, mitovima, ali i dobrim ljudima. Grčka ima jednu od najnižih stopa razvoda brakova u Evropi, dok je australijski Melburn najveći grad grčke dijaspore (oko 150.000 stanovnika grčkog porijekla).

Ovo su samo neke interesantne činjenice o Grčkoj, pa vam zato prepručujemo da budete uz emisiju „Putopis“ u nedelju, 27. juna od 10.30 sati i zajedno sa nama barem na kratko odputujete u ovu prelijepu zemlju.

Reprizni termin ove emisije je na rasporedu istog dana od 15.30 sati.
TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...