Radio-televizija Tuzlanskog kantona: Sa brojnim projektima u novo ljeto

Nakon, po ocjeni naših gledatelja, vrlo uspješne jesenje, RTVTK od ponedjeljka, 14. juna ove godine počinje sa ljetnom programskom šemom. Planirani su novi formati emisija, mnogo više emitovanja sa terena, odnosno svih općina i gradova Tuzlanskog kantona. Ono što je konstanta u svakoj programskoj šemi su Dnevnik i vijesti. Veliki projekt je pred nama što nam daje dodatnu obavezu, ali i motivaciju da budemo još bolji.

Proteklih devet mjeseci, koliko je trajala jesenja programska šema, Vi naši gledatelji bili ste naša najveća snaga da istrajemo i još jednom dokažemo da smo spremni na sve izazove. Još jedan je pred nama. Možda čak i složeniji. Naime, od ponedjeljka, 14. juna počinjemo sa novom, ljetnom programskom šemom u kojoj ćemo svoje programske formate učiniti prepoznatljivijim i još boljim. Već u ponedjeljak počinjemo sa realizacijom prve emisije „Ljetni magazin“ u kojoj ćemo na drugačiji i opušteniji način donositi informacije, priče, teme i sve ono što bude u fokusu naših gledatelja.

– Emisiju ćemo realizovati iz dva studija. Jedan je iz našeg studija, drugi će biti širom TK. Obići ćemo svaki grad i opštinu kako bi se približili gledateljima, kazao j v.d. direktora za program Dino Osmanović.

Ni ostali programski sadržaji, vezani za informacije, sa političke scene, gostovanja, reportaže i ostale životne priče sugrađana, neće biti ništa manje kvalitetni, kaže v.d. direktora Osmanović.

– Tokom ljetne sezone zadržat ćemo emisiju „Aktuelno“ koja će se baviti društveno-političkim temama. Za poljoprivrednike smo pripremili emisiju “Agrokanal“. Napomenimo da naše kolege već vrijedno rade na pripremama specijalnih emisija povodom Sajma šljive, komemoracije u Srebrenici i Kurban Bajrama, dodao je Osmanović.

Ono što je konstanta u svakoj, pa i ovoj programskoj šemi, je naša informativna emisija Dnevnik koja je prema svim istraživanja bila i ostala u vrhu gledanosti. Iz svega navedenog jasno je da je pred nama vrlo zahtjevan projekt. Ono što je najvažnije da smo, kako kadrovski tako i tehnički spremni odgovoriti zadatku i kao što je to do sada bilo – ostati najbliži vama.

(RTVTK)