Ramić u Srebrenici, nastavak podrške Memorijalnom centru Potočari (VIDEO)

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine Edin Ramić položio je danas cvijeće i odao počast ubijenim u genocidu u Srebrenici, a susreo se i s predstavnicima Memorijalnog centra Potočari.

Tokom posjete potpisan je ugovor s upravom Centra o podršci radu te institucije. U pitanju je ugovor kojim će se dati mogućnost Memorijalnom centru da radi na poslovima izgradnje trafostanice za snabdijevanje električnom energijom.

Projektom je planirano da se omogući i širenje Centra za šta će biti izdvojeno oko 200.000 KM.

Ministar Ramić najavio je da će projekat pomoći tog ministarstva Memomorijalnom centru biti nastavljen nakon što su prošle godine uređeni trotoari i prilazni prostori.

Također, planirano je da nakon što se formira lokalna vlast razgovara o izgradnji potrebne infrastrukture u povratničkim naseljima, a pružat će se pomoć i privrednicima koji planiraju širiti svoje kapacitete.

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari Ševket Hafizović napomenuo je da je ovo federalno ministarstvo konstantna podrška Centru te je izrazio očekivanje da će se to nastaviti i u narednom periodu.

Istaknuo je da je današnja posjeta još i važnija jer se događa na 18. godišnjicu od prve dženaze žrtvama genocida u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

U nastavku posjete, federalni ministar Ramić sastao s predstavnicima HO MFS EMMAUS, kao i Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

Fena

Pročitajte...