Razmatranje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u fokusu članova Komisije za obrazovanje i nauku TK

Razmatranje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju bilo je u fokusu članova Komisije za obrazovanje i nauku TK. Jednoglasno usvojenom odlukom želi se unaprijediti rad Univerziteta u Tuzli. Razmatrana je i aktuelna situacija u Osnovnoj školi “Doborovci” te pitanje uvođenja Eko dana u osnovne i srednje škole TK.

Pomenute izmjene i dopune nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju,  prema riječima predsjednice komisije, predstavljaju zdravu i kvalitetnu osnovu za izradu prijedloga Zakona. U isti pravni osnov treba da se stave javne i privatne ustanove koje treba da unaprijede sistem visokoškolskog  obrazovanja na području TK, dodaje predsjednica Komisije.

Razmatrana je i aktuelna situacija u Osnovnoj školi  “Doborovci”, gdje je zatražena sveobuhvatna informacija o procesu imenovanja privremenog školskog odbora. Podržano je i pitanje uvođenja “Eko dana” u osnovnim i srednjim školama, te je isto proslijeđeno na razmatranje resornom ministarstvu i Pedagoškom zavodu.

Pročitajte...