Reisu-l-ulema Kavazović o dešavanjima na Šri Lanci: Zajednički se suprotstaviti terorizmu

– Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović izrazio je saučešće u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i lično ime naglašavajući kako je posebno zastrašujuća spoznaja da se napad desio na dan Uskrsa

SARAJEVO (AA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović osudio je današnji teroristički napad na Šri Lanci i izrazio saučešće porodicama žrtava, kršćanskoj zajednici i narodu Šri Lanke, javlja Anadolu Agency (AA).

On je saučešće izrazio u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i lično ime naglašavajući kako je posebno zastrašujuća spoznaja da se napad desio na dan Uskrsa.

“I ovaj put nas je zlo terorizma podsjetilo kako nema mjeru niti poznaje granicu i kako nam ne ostavlja prostora osim da mu se zajednički suprotstavimo”, navodi se, između ostalog, u saučešću reisu-l-uleme povodom današnjih stravičnih napada na Šri Lanci.

Naime, u više terorističkih napada na tohele i bolnice, te druge objekte na Šri Lanci prema posljednjim podacima poginulo je više od 200, a ranjeno oko 500 osoba.

Pročitajte...