Reprezentacija BiH u košarci u kolicima sutra protiv Hrvatske na startu EP

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima doputovala je u Belgiju, gdje će ove sedmice učestvovati na Evropskom prvenstvu B-divizije.

Cilj bh. tima je osvajanje jednog od prva tri mjesta. Ukoliko budu prvi, bh. košarkaši bi izborili plasman u viši rang takmičenja – A-diviziju.

Direktor reprezentacije Alaga Pašić kazao je da su uslovi koje ima naša selekcija vrlo dobri.

– Uslovi koji su nas dočekali u Belgiji su vrhunski. Imamo priliku da se, kroz treninge do početka prvenstva, dodatno spremimo i predstavimo u najboljem svjetlu. Put do Belgije je dugo trajao, ali smo uspjeli bez velikih problema stići i sada su selektor i igrači fokusirani na prvi susret protiv Hrvatske – rekao je Pašić.

Selektor “Zmajeva” Edis Imširović rekao je da je ekipa spremna i da će dane do prvog susreta koristiti za pripremu i dodatno taktičko-tehničko uigravanje.

– Put do Belgije je bio prilično naporan, putovali smo gotovo 24 sata, ali momci su dobro podnijeli sve. Sinoć smo imali klasifikacioni trening i tu smo prošli bez problema, te svi igrači koji su na spisku su dobili ocjene i moći će nastupiti na takmičenju. Na nama je da do susreta sa Hrvatskom se dodatno osvježimo i spremimo za što bolji nastup i otvaranje prvenstva – kazao je Imširović.

Susret Bosna i Hercegovina – Hrvatska igra se sutra od 14.30 sati.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno