Reprezentacija BiH već osigurala pet medalja na svjetskom prvenstvu u kickboxu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

SARAJEVO/BUDIMPEŠTA, 10.novembra (FENA) – Na Svjetskom amaterskom prvenstvu za seniore u kickboxu (WAKO), koje se od 4. do 11. novembra 2017. godine održava u Budimpešti, bh. reprezentativci su već u dosadašnjem toku takmičenja osvojili tri bronzane medalje, a nakon današnjih mečeva znat će se i sjaj još dvije osigurane medalje.

Bronzane medalje, nakon što su zaustavljeni u polufinalu su osvojili  Slavoljub Budeša (KBK „Panter“ Bijeljinam K1, –71 kg), Sandro Poletan (KBK „Kruna“ Laktaši, FC, -75 kg) te Jasmina Merdić (KBS „Titanium“ Usora, K1, +70 kg).

Jučerašnjom pobjedom nad predstavnikom Moldavije, Ahmed Krnjić (KBV “Isak – Ze“ Zenica)  osigurao je bronzanu medalju, a danas se protiv takmičara iz Poljske bori za ulazak u finale u K1 style discipline do -91 kg. Njegov klupski kolega Bahrudin Mahmić knock out-om u drugoj rundi nad Poljakom i  predajom od strane protivnika iz Hrvatske plasirao se jučer u finale low kick dicipline do -91 KG, gdje ga danas čeka predstavnik Srbije.

Bh. reprezentaciju sačinjava 15 takmičara iz 12 klubova, koju predvodi selektor reprezentacije Salko Zildžić, sa timom trenera: Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić.

Dio bh. tima su i predstavnici Kickboksing saveza BiH generalni sekretar Muhamed Šabanović i predsjednik saveza Dragutin Papović, saopćeno je iz Kickboksing saveza BiH.

(RTVTK/FENA) D.J.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno