Rezime rada MUP-a TK u 2019. godini

Veće plaće, opremanje i pokretanje izmjena i dopuna zakonske regulative, za kantonalnog ministra unutranjih poslova Tuzlanskog kantona, osnovne su značajke djelovanja MUP-a TK u 2019. godini. U ovoj godini je pokrenuto i nekoliko planova, čija realizacija slijedi u 2020. godini.
Ocjenu rada MUP-a Tuzlanskog kantona u 2019. godini najbolje mogu dati građani, jer policija je ta koja treba biti u službi građana Tuzlanskog kantona, riječi su kantonalnog ministra kojima počinje rezime aktivnosti MUP-a tokom 2019. godine. Ono što ističe kao benefite za policijske službenike i administraciju MUP-a, jeste povećanje koeficijenata za plaće u iznosu od 5%.
Značajno je obnovljena oprema za Jedinicu za specijalnu podršku MUP-a Tuzlanskog kantona. Osim što su pokrenute aktivnosti za projekat izmještanja stanica Istok i Centar PU Tuzla, snimljeno je stanje u svim policijskim upravama u Tuzlanskom kantonu.
Ministar Brkić podsjeća da Skupština Tuzlanskog kantona nije prihvatila Izvještaj o stanju sigurnosti, kada je MUP jednim od zaključaka zadužen da provede mjere za prevazilaženje takvog stanja.
Reagira se promptno i zaključci Skupštine kao zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona, koja je iznad Ministarstva i Vlade, moraju biti realizirani, kategoričan je ministar Brkić.

Pročitajte...