RTV TK uručena zahvalnica za podršku Udruženju “Bolja budućnost” Tuzla

Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla iza sebe ima 20 godina uspješnog rada sa preko 300 realizovanih projekata čiji su rezultati vidiljivi u zajednici. U radu su nailazili na razne prepreke i stereotipe koje su uspješno savladali uz medijsku pratnju. Za svu podršku koju su dobili od naše medijske kuće, direktoru Radio televizije TK Kasimu Softiću danas su uručili zahvalnicu.
Fokusirajući se na realne probleme u zajednici Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla ostvarili su zapažene rezultate tokom 20 godina aktivnog sudjelovanja u različitim oblastima. Preko 300 realizovanih projekta ostavili su neizbrisiv trav u životu brojnih Roma, najprije žena i djece. U Boljoj budućnosti ponosni su na svoj rad koji nije baziran samo na Rome. Svi rezultati ne bi bili vidljivi da nisu medijski propraćeni.
Zbog kontinuirane i snažne podrške Radio televiziji TK predsjednica Udruženja Indira Bajramović uručila je zahvalnicu.
Socijalna i zdravstvena zaštita Romkinja i djece, animiranje djece na obrazovanje te ukazivanje na značaj ravnopravnosti spolova i uključivanje u procese odlučivanja, kao i unaprjeđene kvalitete života bio je i ostao cilj Udruženja žena RomkinjaBolja budućnost.

Pročitajte...