RTVTK: Odlazak vrijednog radnika i dragog kolege i prijatelja

Šok i praznina zavladali su jutros Radio-televizijom Tuzlanskog kantona, kada nam je saopćena vijest da je u 51. godini preminuo naš kolega Eldar Dropić-Dropa. Posljednjih 15-ak dana na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli borio se s infekcijom prouzrokovanom korona-virusom. Svi smo vjerovali da će uspjeti – jer od Drope nikada nismo čuli da nešto ne može. Uvijek je s lahkoćom preuzimao zadatke, vedro gledao na život. Nažalost, ovaj put njegov optimizam nije uspio pobijediti bolest.

Eldar Dropić – Dropa rođen je u Tuzli 2. februara 1970. godine. U rodnoj Tuzli je odrastao i školovao se, bio joj odan i s ponosom, gdje god je putovao, isticao svoj Grad.

Tokom agresije na našu domovinu stao je u redove Armije Republike Bosne i Hercegovine. Odmah nakon okončanja rata, u januaru 1996. godine, zaposlio se u Radio-televiziji Tuzlanskog kantona. Dio ovog kolektiva bio je sve do danas.

Radio je na poslovima montažera, predano, s lahkoćom, uvijek s rješenjima za svaki problem. Iza njega su stotine priloga, emisija, špica, koje je potpisao svojim montažerskim potpisom. I ne samo to. Svojim znanjem i iskustvom davao je nesebičan doprinos tehničkom i tehnološkom razvoju i unapređenju rada naše Kuće. I radovao se svakom napretku.

Bio je naš drug, s kojim smo se mogli o svemu šaliti osim o Fudbalskom klubu “Sloboda” čiji je bio vatreni navijač. I, naravno, o porodici. Njoj je bio posvećen cijelim svojim bićem, kao brižan otac, suprug, sin i brat. Prazninu koju ostavlja njegov prerani odlazak teško će biti nadomjestiti.

O posljednjem ispraćaju našeg kolege javnost ćemo blagovremeno obavijestiti.

Pročitajte...