RTVTK: S novim sadržajima u novu programsku sezonu od 11. septembra!

Radio-televizija Tuzlanskog kantona od ponedjeljka 11. septembra kreće sa novom, jesenjom, programskom šemom, u kojoj donosimo niz novih, ali i već ustaljenih programskih sadržaja sa novim terminima emitovanja. Tako već prvog dana naredne sedmice u novu programsku sezonu ulazimo želeći ”DOBRO JUTRO TUZLANSKOM KANTONU” uz Jutarnji program Vaše Televizije, koji ćete moći gledati svakog radnog dana 6:30 do 9:30!

Od 16 sati i 30 minuta, ovog kao i svakog narednog ponedjeljka donosimo Vam dokumentarni serijal ”HOĆU KUĆI”, o ljudima iz regije koji su dio svog života proveli u inozemstvu, sticali nova iskustva, znanja, vještine, upoznavajući i prilagođavajući se drugačijim sistemima, a zatim se vratili u svoje zemlje te znanjem i radom stvorili bolji i kvalitetniji ambijent za sebe, svoju porodicu, društvo i državu. Kroz 20 polusatnih epizoda želimo pokazati realno stanje, odnosno kompleksnu problematiku povratka, skrenuti pažnju na značaj dijaspore i njen razvojni potencijal, te s pozitivnim i optimističnim stavom promovisati stvaranje boljeg ambijenta za one koji se žele vratiti u svoje zemlje s novostečenim iskustvima, znanjem, vještinama, investicijama…

Pregled najznačajnijih sportskih događaja koji su obilježili prethodnu sedmicu donosimo Vam ponedjeljkom od 18:00 kroz emisiju ”SPORT 7”.

U novu programsku sezonu ulazimo i sa novim igranim programom i hit serijama, među kojima je telenovela ”JELENA”, rađena po ugledu na latinoameričke telenovele, ali je radnja prilagođena našem podneblju. Telenovelu ”JELENA” gledajte svaki radni dan od 20:00 sati.

Najskuplju seriju ikada snimljenu u Columbiji “PABLO ESCOBAR – GOSPODAR ZLA” koja portretira lik Pabla Escobara, kralja kokaina koji je ostao upamćen kao jedan od najmoćnijih kriminalnih vođa, donosimo Vam ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 21:45…

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

Nova programska sezona nama donosi nove obaveze i nove izazove, a Vam nove sadržaje koji će nadamo se ispunuti Vaša očekivanja i opravdati vrijeme provedeno uz program Vaše Televizije!

Pročitajte...