RUKOMET: BiH u predbaražu sa Rumunijom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je nakon žrijeba u Beču dobila ime rivala u predbaražu za Svjetsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Egiptu.

Izabranici selektora Bilala Šumana svoje mjesto u predbaražu našli kao jedna od četiri najlošije ekipe s nedavno završenog Evropskog prvenstva..

Tako će izabranici Bilala Šumana u dvomeču snage odmjeriti sa selekcijom Rumunije nakon čega će probati obezbijediti plasman na drugo Svjetsko prvenstvo u historiji.

Prve utakmice se igraju 14. ili 15. aprila u Rumuniji, a revanš susreti su na programu 18.ili 19. aprila u BiH.
Ukoliko naša reprezentacija savlada prvu prepreku, uslijedit će i konačni baraž, čiji će se mečevi igrati u junu. Tu su selekcije koje su protekli Euro završile na pozicijama od 4. do 20. mjesta, izuzev Danske koja brani titulu. Tako su potencijalni rivali ukoliko se plasiramo u baraž Austrija, Bjelorusija, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Srbija, Slovenija, Švedska, Švicarska i Ukrajina. Žrijeb za baraž je 9. marta.

Inače, Svjetsko prvenstvo će se održati od 14. do 31. januara naredne godine u Egiptu, a učestvovat će 32 reprezentacije iz pet konfederacija.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno