Rukomet: Iznenađujući poraz BiH u Estoniji

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je neugodan poraz na gostovanju u Estoniji u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Nakon odličnog prvog poluvremena i vodstva rezultatom 14:11, igra bh. tima se raspala u nastavku, što su domaćini iskoristili i slavili sa 24:21.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Kaspar Lees i Karl Toom sa po osam golova. U bh. taboru izdvojili su se Alen Ovčina sa šest te Nikola Prce i Marko Panić sa po tri pogotka.

Na ovaj neočekivani poraz donekle je uticao i užasan tretman domaćina. Nije bilo obroka u potrebnim količinama, naši rukometaši bili su primorani da treniraju u hotelskim sobama i hodnicima, a vrata dvorane su bila zaključana. Bez obzira na te okolnosti ipak se očekivalo da će naša selekcija na terenu pokazati da je kvalitetnija i da će doći do prvih bodova u ovim kvalifikacijama. Već u nedjelju u Bugojnu ove dvije selekcije će ponovo odmjeriti snage.

U drugom susretu u našoj grupi Njemačka je u gostima bila ubjedljiva protiv Austrije 36:27.

Na tabeli Njemačka je lider sa maksimalnih šest bodova. Slijede Austrija i Estonija sa po dva, dok je BiH na začelju bez bodova. Austrijanci i bh. tim imaju po utakmicu manje.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno