Rukomet: Neizvjesna završnica Premijer rukometne lige BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine prekinuta je sredinom marta, a odluka o nastavku ili prekidu lige se još uvijek čeka.

Određeni broj klubova želi nastaviti sa takmičenjem, dok su neki klubovi protiv toga, a glavnu riječ naravno ima RS BiH.

Krajem aprila Rukometni savez FBiH ozvaničio je kraj sezona u Prvim ligama, te su tako prvaci postali Bosna i Krivaja koji su stekli plasman u Premijer ligu BiH.

Tako bi Goražde, Iskra i Drina trebale napustiti Premijer ligu u slučaju prekida, ali se ovi klubovi ne slažu sa tim.

RS FBiH je nakon toga predložio da Bosna i Krivaja odigraju baraž sa Iskrom i ekipom Goražda, a da Rukometni savez RS-a odluči pitanje njihovog predstavnika, te šta će biti sa Drinom.

IZ RS RS-a se ne slažu sa ovim, te cijelu stvar smatraju neprihvaljivom.

Rukometnom savezu Republike Srpske nije jasna pravna snaga vaših zaključaka, kao ni svrha istih, jer su kontradiktorni. Zaključujete da nema uslova za nastavak takmičenja i predlažete prekid Premijer lige BiH. Zaključujete da RS BiH treba da organizuje takmičenje za popunu Premijer lige kako bi u njoj igrali najbolji klubovi. Za Rukometni savez Republike Srpske ovo su neprihvatljivi stavovi, jer nisu konkretni i transparentni. O tome da nisu utemeljeni ni u jednim propisima suvišno je govoriti”, stoji u saopštenju.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno