Rukomet: Proglašeni najbolji u izboru IHF-a

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Danski rukometni golman Niklas Landin (31) i 28-godišnja kapitenka norveške reprezentacije Stine Bredal Oftedal proglašeni su za najboljeg rukometaša i rukometašicu 2019. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Oboje su po prvi put osvojili ovu prestižnu nagradu.

Landin je svoju nagradu zaslužio kao kapiten danske reprezentacije i najbolji golman Svjetskog prvenstva na kojem su Danci prvi put osvojili zlatnu medalju te braneći gol njemačkog Kiela koji je u prekinutoj sezoni ponovno osvojio domaći naslov prvaka i bio vodeća ekipa u svojoj grupi Lige prvaka.

Norveška kapitenka Stine Bredal Oftedal svoju je reprezentaciju predvodila do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Japanu, a ekipu mađarskog Gyora vodila do obrane naslova evropskih prvakinja.

Za najboljeg trenera rukometaša izabran je danski selektor i strateg njemačkog Neckar Loewena Nikolaj Jacobsen, dok je najbolji trenerom rukometašica proglašen francuski stručnjak Emmanuel Mayonnade koji je nizozemsku reprezentaciju doveo do naslova svjetskih prvakinja, a rukometašice Metza do naslova francuskih prvakinja i Final Foura Lige prvakinja.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno