Rukomet: Šuman potpisao ugovor o saradnji do 2024.godine

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH nakon poraza od Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo rekao je da su igrači izuzetno razočarani ishodom duela u tuzlanskom Mejdanu ( Ahmed Bešic - Anadolu Agency )

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se trenutno na Ilidži priprema za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Očigledno su uporedo s pripremama tekli i pregovori vodstva Saveza sa selektorom Bilalom Šumanom o produženju saradnje, a oni su završeni na obostrano zadovoljstvo.

Savez je danas objavio da je sa Šumanom potpisan novi četverogodišnji ugovor, te će on Zmajeve voditi i u godinama pred nama.

“U hotelu Hills na Ilidži danas je potpisan novi četverogodišnji ugovor između Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i selektora Bilala Šumana. Ispred RSBiH potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik krovne kuće bh. rukometa Mensur Sinanović i direktor reprezentacije Muhamed Toromanović.

Ugovor će trajati do oktobra 2024. godine. Čestitke našem selektoru i želimo mu puno sreće u budućem radu”, saopštili su iz krovne kuće bh. rukometa.

Zmajeve će Šuman voditi u mečevima s Estonijom koji se igraju 6. i 10. januara 2021. godine.