Rukometni savez BiH zatražio odgodu utakmica s Njemačkom i Austrijom

Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a nakon toga od EHF-a i odgodu meča 2. kola kvalifkacija protiv Austrije.

– Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije, jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji. Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa Covid-19, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret sa pomenutim igračima koji su zaraženi – saopćeno je iz Saveza.

Reprezentacija BiH na ovom okupljanju nije obavila nijedan trening i kako sada stvari stoje bit će nemoguće da se obavi ijedan.

– Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a reprezentativci BiH će u vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke. S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije – navodi se u saopćenju.

Susret kvalifikacija za EURO 2022 između Njemačke i BiH trebao bi se igrati 5. novembra u Duesseldorfu s početkom u 16.15 sati. Duel drugog kola grupe 2 bh. rukometaša s Austrijom zakazan je za 8. novembar u Bugojnu.

Pročitajte...