Sa protesta u Beogradu poručeno: Vučić će biti pobeđen na fer i poštenim izborima

– Novinar Vukašin Obradović je pročitao predloge stručnog tima koji treba da obezbede fer i slobodne izbore u šest tačaka, među kojima su i ostavka članova Regulatnog tela za elektronske medije (REM), koji se tiču uređivačke politike Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine, kao i uloge predsednika u izbornim kampanjama

BEOGRAD (AA) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće pobeđen na fer i poštenim izborima, poručeno je večeras sa protesta protiv vlasti “Jedan od pet miliona”, kojim je u Beogradu obeleženo šest meseci od početka protesta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi na unapred pokradene izbore više nećemo izlaziti”, poručio je večeras gradonačelnik Šapca i jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović, dodavši da će Vučić biti pobeđen na prvim poštenim i slobodnim izborima.

Zelenović je okupljenima kod Terazijske česme kazao da se ta borba može dobiti samo upornošću, pameću i sposobnošću.

“Ovu borbu ćemo dobiti, ali ne na mišiće, nego pameću. Pobedićemo ga na prvim slobodnim i poštenim izborima”, rekao je Zelenović.

Novinar Vukašin Obradović je pročitao predloge stručnog tima koji treba da obezbede fer i slobodne izbore u šest tačaka, među kojima su i ostavka članova Regulatnog tela za elektronske medije (REM), koji se tiču uređivačke politike Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine, kao i uloge predsednika u izbornim kampanjama.

On je napomenuo da su to zahtevi prihvatljivi većini bez obzira na političko opredeljenje.

“Neophodno je da vratimo instituciju slobodnih, fer i demokratskih izbora”, naveo je.

“Nema drugog uzlaza osim da pobedimo, jer mi nemamo drugu državu”, rekao je dramaturg i funkcioner opozicione Narodne stranke Siniša Kovačević.

Potom su građani krenuli u protestnu šetnju centrom Beograda, učesnika je bilo manje nego prethodnih protesta, a okupljanje je završeno kod zgrade RTS-a.

Pročitajte...