Saopštenje FK Sloboda: Prvenstvo nije krenulo, ali igre jesu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Fudbaleri Slobode počinju takmičenje u BHT Premijer ligi ovog vikenda utakmicom u Širokom Brijegu na Stadionu Pecara gdje će izostati podrška navijača tuzlanske ekipe.

Naime, prema odluci Disciplinske komisije NS/FS BiH Široki Brijeg je kažnjen sa sedam utakmica bez publike na što se klub žalio te je novom odlukom kazna smanjena na tri utakmice bez publike čime je bilo jasno da će utakmica 1. kola BHT Premijer lige na Stadionu Pecera biti odigrana bez publike.

Poštivajući novu odluku Disciplinske komisije NS/FS BiH, navijači FK Sloboda bez mogućnosti da podrže svoje fudbalere na Pecari nisu razmatrali opciju odlaska na gostovanje u Široki Brijeg.

Iako je javnost obavještena da je na prošlosedmičnoj sjednici Disciplinska komisija NSBiH kaznila Široki Brijeg sa tri utakmice bez publike i 25.000 KM,  Sloboda preko medijskih natpisa saznaje da će klub s Pecare ipak imati podršku svojih navijača u susretu protiv FK Sloboda koji se igra u nedjelju, a odluka Disciplinske komisije NSBiH Širokobriježanima je saopštena  početkom ove sedmice.

Naime, prema pisanju medija, Savez je kaznio Široki Brijeg jednom utakmicom igranja bez publike i tu kaznu je već odradio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici prošle sezone Premijer Lige BiH protiv Čelika te dvije utakmice bez publike na sjevernoj tribini s koje su na finalnoj utakmici Kupa BiH doletjeli pirotehnički i drugi predmeti na travnjak

Dolazak gostujućih navijača potrebno je najaviti minmalno tri dana prije dana odigravanja utakmice,a obzirom da je izostala zvanična obavijest NFSBiH, navijači i simpatizeri Slobode tehnički nisu u mogućnosti da organizuju odlazak na Pecaru gdje će Sloboda u nedjelju igrati bez podrške svojih navijača.

Ne obazirući se na prvobitno izrečenu kaznu i njeno smanjenje na jednu utakmicu bez publike, Uprava Slobode smatra da je javnost i FK Sloboda Tuzla morala biti zvanično obaviještena te je nedopustivo da se putem medijskih natpisa dolazi do saznanja o odlukama Disciplinske komisije NFSBiH.

Na kraju, da se zaključiti da su u cjelokupnom žalbenom postupku i odlukama Disciplinske komisije najviše kažnjeni gostujući navijači FK Sloboda Tuzla i to prije zvaničnog početka takmičenja, stoji u saopštenju FK “Sloboda” Tuzla.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno