Sastanak premijera Hodžića i muftije Fazlovića: Zajednički apel građanima TK da se vakcinišu

Epidemiološka situacija u našem kantonu ovih dana blago se pogoršava. Ono što je ohrabrujuće jeste dostupnost vakcina za imunizaciju građana. Kako bi još jednom ukazali na značaj imunizacije u zaštiti zdravlja, premijer TK Kadrija Hodžić i muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović danas su održali sastanak nakon kojeg su uputili zajednički apel građanima TK da se vakcinišu. Kako je istakao premijer Hodžić na taj način svi zajedno sa visokom odgovornošću doprinosimo razvoju našeg društva.

Naše društvo suočeno je sa brojnim izazovima pandemije. Ovu pošast možemo pobijediti samo ako zajedno zagovaramo otpor, a otpor je masovna imunizacija, istakao je danas premijer Kadrija Hodžić, nakon sastanka sa tuzlanskim muftijom Vahidom ef. Fazlovićem. Sastanak je bila prilika da se uputi zajednička poruka o značaju vakcinacije. Kako je poručeno, odgovornost za zaštitu vlastitog zdravlja i zdravlja drugih je na svakom pojedincu, budući da imamo dovoljno vakcina, dobar distributivni sistem, i dobre ljekare. Ono što je nužno jeste zajednički pristup masovnoj imunizaciji.

– Samo tako spašavamo sebe, spašavamo sve one oko nas i omogućavamo privredi koja je uhvatila jako dobar zamah da taj zamah razvija, da blagostanje privredno, materijalno, kulturno poboljšamo. A možemo ga na način kako smo ovdje pokazali, upućujući zajedničku poruku, moleći građane da se vakcinišu i da tako svi zajedno sa visokom odgovornošću doprinesemo razvoju bosanskohercegovačkog društva, naglasio je premijer Hodžić.

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović stava je da smo prije godinu dana bili u nezavidnijoj situaciji. Danas smo bogatiji za nova iskustva, snažniji kada je riječ o zdravstvenom sistemu. Dostupne su nam vakcine, ali svijest o potrebi da zaštitimo svoje zdravlje nažalost nije na dostojnom nivou, poručio je muftija Fazlović.

– Vakcine koje imamo na raspolaganju, oko kojih vlada konsenzus u nauci, što je neopsorno sa svih mogućih aspekata gledanja, to je najbolje sredstvo koje imamo. Trebamo biti odgovorni, zaštititi zdravlje, svako od nas pojedinačno u našim porodicama, ali imati svijest da na taj način štitimo zdravlje i drugih ljudi i doprinosimo zdravoj zajednici, dodao je muftija Fazlović.

Kada je u pitanju COVID-19 vakcina jeste prvi izbor, i najbolji način da se izborimo sa koronavirusom, te zaštitimo svoje i zdravlje svojih najmilijih.

(RTVTK)